Je wilt er graag op en top uitzien. Alleen dan wel in een net iets andere kledingstijl dan de doorsnee man die je om je heen ziet. Noem het alternatieve kleding voor heren. Een vleugje rock & roll met een scheutje jaren ‘70 bijvoorbeeld. Zoveel prachtige, unieke kledij te vinden waar je je hart kunt ophalen. We nemen een paar voorbeelden met je door van serieuze alternatieve kleding voor heren. Want als je zoekt naar bijvoorbeeld vintage broeken of shirts, kom je ook feestwinkels tegen. En dat is waarschijnlijk niet wat je bedoelt.

Alternatieve jaren ‘70 kleding voor heren

De kledingstijl in de jaren ‘70 wordt vaak in een adem genoemd met kleuren als oranje, rood, geel en bruin. En met wijde pijpen en dat spijkerbroeken meer de norm werden. En: laagjes. Dit soort stijlen vind je ook terug bij kledingwinkels die alternatieve herenkleding aanbieden. Het is aan jou of je echt wil gaan voor kleuren en motieven op je broek met wijde pijpen, of dat je toch voor een effen pantalon kiest. Natuurlijk kun je het ook prima combineren met je spijkerbroeken. Immers: de spijkerbroek kwam pas echt op het toneel in de  ‘seventies’.

Punk en gothic

Houd je juist niet van kleur en wil je alles het liefst donker? Dan zou je ook in tussen de punk en gothic herenkleding kunnen kijken. Donkere victoriaanse overhemden, zwarte broeken met kettingen en grote ritsen. En vergeet ook niet de jassen en hoodies met skulls en andere symbolen, waarvan de rest zich de betekenis afvraagt. Heel iets anders dus weer als de hierboven genoemde ‘seventies’. Voor iedere man die zich geïnspireerd voelt door een Billie Eilish of de jaren 80 bands als The Cure, Joy Division en Bauhaus.

Rock & roll herenkleding

Is punk niet jouw ding, maar wil je meer gaan voor de muziekstijl met ‘jankende’ gitaren? Kortom: rock & roll met bijbehorende kledingstijl? Wat dacht je van een echt rock & roll overhemd met ruche. Ze zijn er ook in vele kleuren, waaronder zwart en – iets kleurrijker – blauw en oranje. Ook mooi zijn deze overhemden waarbij de ruche een andere kleur heeft. Bijvoorbeeld een zwart overhemd met goudgeel ruche. Extra opvallend. Iets subtieler zijn de overige kleding uit het rock & roll tijdperk – de jaren ‘50. Een overhemd met een bloemenpatroon of broeken met bretels.

Accessoires

Je outfit helemaal af maken, doe je met accessoires. We noemen er 5:

  • Brede riemen van ruig leer, met of zonder metalen stenen erop
  • Heuptas voor heren met leerlook in de kleur zwart
  • Vlinderstrik voor bij je overhemd
  • Leren armbanden
  • Sleutelhangers met zwarte bolletjes ketting, voor aan je broek.

Mix and match met alternatieve herenkleding

Natuurlijk hoef je niet te gaan voor één stijl, als punk, jaren 70 of jaren 50. Je kunt ook gewoon houden van een zwarte hoodie met een mysterieus symbool erop en daaronder een spijkerbroek met wijde pijpen. Het is immers jouw kledingkeuze en daarin ben je zo vrij als een vogel. Combineer dus er rustig op los met diverse soorten alternatieve herenkleding en accessoires.