Het grootste verschil tussen sokken en kniekousen is de lengte tussen de twee soorten. Sokken zijn namelijk kort en komen net boven de enkel en kniekousen zijn lang. Zoals de naam al zegt komen de kousen vaak net boven de knie. Vaak wordt er gelijk gedacht aan de vrouwelijke variant van de kniekous en wordt er weinig gedacht aan de mannelijke variant, ook al komt deze vaker voor dan men denkt. Denk bijvoorbeeld maar aan voetbal, tijdens deze sport worden eigenlijk altijd kniekousen gedragen.

De zakelijke kniekous

Een grote fout die een man kan maken tijdens een vergadering op het werk is toch wel het dragen van een net iets te korte sok onder een nette broek. Als de pantalon omhoog kruipt en een stukje been zichtbaar wordt wanneer de man zit is dit toch echt een kledingblunder. Tegenwoordig zijn de pantalons ook nog een stukje korter gemaakt, waardoor dit fenomeen nog vaker kan voorkomen dan voorheen. Om dit te voorkomen zijn er kniekousen gemaakt. Katoenen of wollen heren kniekousen zijn ideaal voor onder een pak. Deze stoffen zitten fijn en zien er ook nog eens goed uit.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed

Als het gaat om de kleur van de kniekous kan je gaan voor een veiligere optie of een gewaagde hippe benadering. Je kan gaan voor een kleur die past bij de kleur van je pak om er zo strak mogelijk uit te zien en de aandacht niet naar je kousen te laten gaan. Ook kan je kiezen voor de wat gewaagdere kniekous met uitdagende kleuren en prints.  Een studie heeft bewezen dat mensen die opvallende sokken dragen vaak creatief, ondernemend en slim zijn. Werk je in een branche waarin je dit wil uitstralen, ga dan voor de gewaagdere kous!

Alledaagse kous

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mannen hun jeans oprollen, zodat er of een stukje been zichtbaar wordt of een stukje kous. Wees dus niet bang om een kleurrijke kous onder je jeans te dragen, Italianen zeggen immers dat sokken je persoonlijkheid weergeven. Opgerolde jeans kan je combineren met een nette schoen of met een sportschoen. Er is geen regel voor hoever de jeans opgerold kan worden, maar er wordt vaak aangeraden om de jeans twee of drie keer om te slaan. Zo zijn de kousen perfect zichtbaar.

Uitgelicht: https://www.hemdvoorhem.nl/tommy-hilfiger-ondergoed

Sportkous

Zoals eerder benoemd worden kousen natuurlijk ook vaak gedragen tijdens het sporten. Voor voetballers is de reden dat zij kiezen voor kousen anders dan voor hardlopers. Voetballer dragen kniekousen zodat hun scheenbeschermers goed blijven zitten tijdens het sporten. Voor een sport zoals hardlopen bestaan er speciale kousen die ervoor zorgen dat zij minder snel een blessure oplopen.

Kousen kunnen dus gedragen worden voor elke gelegenheid!