Mode verandert. Maar één ding moet constant zijn – zwart. Niets is saai aan de nieuwste mode in New York en Parijs. Dit is een geweldige tip, waarvan professionals weten dat modellen er schitterend uitzien. Zwart is de basis voor twee belangrijke looks, aldus Sally Singer, Vogue’s directeur modenieuws. “Het interessante van zwart dit seizoen is dat het ofwel wordt gebruikt als een pop-art basic tegen wit, de look uit de jaren 60 die de grafische aard van zwart en wit laat zien. (Christian) Dior deed het goed. … Of, zie je een mix van texturen en tonen van zwart. Zwart fluweel, zwart gaas, zwarte zijde of viscose … Er zijn verschillende hoeveelheden licht die er doorheen gaan om het zwart er soms grijs, blauwachtig of bruinachtig uit te laten zien “, zegt ze .

Een andere reden waarom zwart geweldig is voor mode, is de puinhoop met fantastische sieraden. De uitvoerende modedirecteur van Style.com Candy Pratts Price “Je zou een zwarte kralenketting kunnen dragen aan een zwarte kasjmiertrui, die er heel jaren ’40 uit zal zien, of je zou het ook kunnen doen met zilver – de jaren ’60 – of met parels – de jaren ’50. ”

Zwart met een witte rok is een geweldig fashion item. Je kunt het altijd opfleuren met een prachtig dikke, middeleeuws ogende riem.

Het is een goed moment om te investeren in speciale zwarte stukken, adviseert Vogue’s Singer, misschien een door Pierre Cardin geïnspireerde erwtenjas, die geweldig zou staan ​​tegen een witte broek of blouse, of een spijkerbroek.

Een van de stukken die Singer al voor zichzelf heeft gekocht, is een zwarte Loris Azzaro-blazer met gouden lamé. ‘Dat was het soort speciaal stuk waar ik naar op zoek was’, zegt ze, vooral omdat het op drie trends slaat: zwarte, op Rusland geïnspireerde details en een gekrompen jasje. (Ze merkt op dat goedkopere versies van deze “speciale” stukken verkrijgbaar zijn bij retailers zoals J.Crew.)

De klassieke ballroom zwarte jurk is altijd een optie. Probeer ze echter op te fleuren met af en toe een gele sjaal of sjaal. Je zult de aandacht trekken van mensen met accessoires die dat leuk vinden. Kleuren die goed passen bij zwart zijn bijna eindeloos, ga gewoon met de huidige kleuren van het seizoen. U zult genieten van de grenzeloze opties die u kunt combineren als het op zwart aankomt.